Vælg de rigtige træer til din have

Det er fantastisk at eje en have. Haven er en lille bid af verdens natur, som er helt din egen. Her kan du slappe af i det grønne uden at blive forstyrret, og du kan dekorere haven, så den passer til din smag. Hvilke træer er de rigtige for dig?

Træer med smukke blomster og blade

Der findes mange forskellige slags træer. Nogle træer bærer ikke frugt, i stedet for producerer de smukke blomster eller flotte blade. Et klassisk eksempel på sådant et træ er et japansk kirsebær træ. På trods af navnet, gror træet altså ikke kirsebær.

Træet er kendt for sine smukke, lyserøde blomster, som fuldstændig overtager træet om foråret. Det er et smukt syn, som man aldrig glemmer; det er fortryllende. Du kan få sådant et træ til din egen have, så du har lidt magi hjemme hos dig.

Træer med lækre frugter

Frugttræer er også fantastiske. Deres blomster er selvfølgelig også smukke, og når blomsterne er væk, finder du lækre frugter i deres sted. Æbletræer er især populære i Danmark, fordi træerne godt kan producere æbler på trods af vores kolde klima.

Hvis du vil have æbletræer, skal du bare gå i gang. Dog skal du huske at pleje dem rigtigt; pasning og beskæring af nyt æbletræ er vigtigt for at sikre træets sundhed. I sidste ende vil det være hele indsatsen værd. Det eneste, der er bedre end friske frugter, er friske frugter fra ens egen have.

Få mest muligt ud af din have

Hvad vil gøre dig glad for din have? Du kan vælge at have en have kun med frugttræer, men de fleste vælger både et par frugttræer og et par andre slags. Træer er en stor del af naturen, og ingen have er komplet uden mindst et par stykker. Hvilke træer skal gro i din have?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *