Når du flyver fra reden

Når du skal flytte hjemmefra for første gang, så er der mange ting du både skal købe men også forholde dig til.

Du skal vænne dig til nogle helt nye omgivelser, lave dine egne rutiner og finde ud af hvordan en dagligdag fungerer for dig. Noget af det største du oplever som ung, er netop at flytte i egen bolig.

Det er stort, nyt, skræmmende men også meget dejligt, da mange unge endelig føler sig voksne og selvstændige.

Start med de ting, du har

Som udeboende kan det være svært at vide hvad der er nødvendigt at have i starten. Udover møbler som seng, sofa, spisebord og lignende, så er der mange småting du efterhånden finder ud af at du mangler.

De fleste unge har ikke pengene til at kunne købe dyre møbler. Derfor er det en god ide at starte med møbler fra f.eks. IKEA, så du løbende kan udskifte møbler ud når du har sparet penge sammen til et godt møbel.

Spar op og undgå lån

Der er mange unge som flytter hjemmefra når de er 18 år eller ældre. Som 18-årig bliver du myndig og har dermed mulighed for flere ting. Du kommer bl.a. i besiddelse af et NEM-ID, som kan bruges til underskrift i forbindelse med aftaler.

Ifølge statistikker kan mange unge godt finde på at optage et kviklån 18 år, fordi de gerne vil have penge til deres første bolig.

Selvom det er dejligt at kunne købe dyre nye ting som f.eks. yogaudstyr, nipsting, et stort TV og meget andet, så er det bedre at du sparer dem op.

Hvis du ikke kan overholde lånebetingelserne, så vil det betyde, at du ender med gæld. Du bør nøjes med de ting du har, så kan du altid spare sammen til møbler, du virkelig godt kunne tænke dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *