Terrasser: Sådan får du mere ud af din have

Får du brugt din have, eller er den blot et element til evig frustration? Der hører bestemt meget arbejde med til at holde have, men det behøver ikke udelukkende at være sure pligter. Der skal også være tid til at nyde sommeren, og det kan du passende gøre fra din terrasse. For du har da en skøn og indbydende terrasse, ikke?

Bare fordi du har en have behøver du jo ikke at være havemenneske. Altså sådan én der fjerner ukrudt hver dag og har et drivhus fuld af friske grøntsager. Selvom de fleste kan værdsætte en flot have, er det langt fra alle som kan finde tid til at holde den. En travl hverdag passer ikke så godt sammen med pligterne i haven, selvom havearbejde faktisk kan virker afstressende.

Flere terrasser

Det er vigtigt at have en god hyggekrog i haven. En terrasse hvor der er læ, og hvor solen skinner ned. Er du interesseret i morgensolen, så bør du vælge en østvendt terrasse, men vil du gerne have så meget sol som muligt i løbet af dagen, bør du vælge en terrasse der vender mod syd.

Du kan med fordel anlægge flere terrasser i haven. Har ud mulighed for det, kan du jo satse på at have én til hvert verdenshjørne. Så kan du nemlig altid finde sol eller læ for vinden. Hvordan du præcist skal anlægge dine terrasser, kommer naturligvis an på din have og hvordan dit hus er placeret på grunden. Vil du gerne have professionel hjælp til at anlægge en ny terrasse, så kan du finde en lokal håndværker her.  

Hvad bruger du haven til?

Det er ofte græsplænerne der fylder mest i de danske haver, og det gør bestemt ikke noget. En græsplæne kan både være flot og kan anvendes til afslapning og mange forskellige havespil. Den primære grund til, at mange vælger store græsplæner til deres have, er dog nok en anden. Vi vælger græsplæner fordi det er nemt. Det er nemt at holde en græsplæne – den skal bare slås en gang imellem og måske have lidt kalk.

Anlægger du en græsplæne, slipper du også for at tage stilling til, hvad der ellers skulle være i din have – alle mulige planter, som du slet ikke ved noget om. Så er det alligevel nemmere med en græsplæne. Men sådan behøver det alligevel ikke at være. Du kunne jo få anlagt en ny terrasse…

Nye sider af haven

Det gælder om at åbne op for brugsfunktionen af haven. Haven skal ikke være noget, du betragter gennem stuevinduet eller som du nødtvunget må bevæge dig ud i, nær plænen skal slås eller skal klippes. En terrasse gør det lettere at bruge haven. Og en terrasse behøver ikke indeholde klassiske borde og stole. Lav f.eks. en terrasse med en bålplads, anlæg en terrasse hvor børnene kan lege eller en terrasse til en hængekøje.

Ved at integrere terrasser rundt omkring i din have, kommer du med garanti til at bruge haven mere, og du kommer måske også til at opdage nye sider af den have, du ellers troede at du kendte ud og ind. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *