Sådan finder du den bedste robotplæneklipper

Det kan være en større beslutning at skulle anskaffe sig en robotplæneklipper. Det hænger sammen med, at det for mange er en større investering, og at den gerne skal kunne holde i mange år frem i tiden.

Den skal bare fungere og køre ved at passe sig selv, så man som ejer netop slipper mest muligt af ansvaret for at skulle passe sin plæne. Klik her for at få yderligere hjælp til at finde den bedste robotplæneklipper.

Batterikapaciteten

Det er enormt aktuelt at kigge på batterikapaciteten. Heldigvis er dette typisk opgjort i, hvor stort et areal en robotplæneklipper har batteri til på en enkelt opladning. Du skal altså derfor vide størrelsen på din have, og det areal, hvor græsset skal slås, så du ved, hvad minimumskravet er for robotplæneklipperen.

Du kan overveje at vælge en robotplæneklipper, der ikke kører vildsomt længe, men slår din plæne ad flere omgange. Dette kan være det smarte valg, hvis du ønsker at spare penge. Og for nogle er det ikke nødvendigt, at den skal slå hele plænen på en enkelt opladning. Den skal nok selv sørge for at køre tilbage og oplade, og fortsætte herefter.

Funktioner

Du kan få robotplæneklipperen med forskellige funktioner. Du kan tænke over støjniveau, men også muligheden for at justere højden på græsstråene er afgørende for nogle. Det kan være, at du skal gå efter en, der kan klippe græsset tilpas kort. Det er i hvert fald ærgerligt at ende med at købe en robotplæneklipper, hvis det viser sig, at den ikke opfylde dine behov for at kunne slå dit græs kort og flot, som du ønsker det.

Med de smarteste kan du hente en app, så du kan kommunikere med den via denne. Du kan fx stoppe, starte og tidsindstille din robotplæneklipper – selv når du ikke er hjemme.

Evner i forhold til terræn

De mange forskellige robotplæneklipperen derude har også mange forskellige evner i forhold til at kunne køre i forskelligt terræn. Nogle bor med mange bakker i haven, og her kan de billigste typisk ikke følge helt med.

Det er derfor vigtigt, at du vælger en, der har en stor og kraftig nok motor til at kunne køre op ad bakker og skråninger. Hvis du vælger en forkert, kan du risikere, at den går i stå ved selv den mindste forhindring, så du hele tiden skal hjælpe den videre.

Dette er naturligvis ikke optimalt, da en robotplæneklipper helst skal kunne tage sig af opgaven, uden at du overhovedet behøver at bekymre dig om, hvorvidt den nu klarer opgaven godt nok.

Få hjælp fra tests

Hvis du synes, at det er svært og udfordrende at finde frem til den helt rette robotplæneklipper til dig, kan du altid søge efter tests på nettet. Her er mange brugbare informationer at finde, og det er særligt brugbart, hvis du allerede nu har fundet en mulig robotplæneklipper, men lige mangler at få at vide af nogle, der har testet den, om den fungerer, som den skal, og om den generelt lever på til de forventninger, du måtte sidde med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *