Herregaardssten og andre sten til belægning rundt om huset

Skal du have lagt en belægning rundt om huset, er betonsten et af de valgmuligheder du bør overveje. Den mest populære betonsten at benytte som belægning her i Danmark, er uden tvivl herregaardssten. Der findes dog også mange andre dekorative og gode betonsten, som du kan bruge til din belægning. Det både om det er en sti i haven, en indkørsel eller til en terrasse. Lad os se nærmere på de forskellige muligheder af betonsten, du kan bruge som belægning rundt om dit hus.

 

Herregaardssten

Herregaardssten er som sagt en af de mere populære betonsten når det kommer til belægninger rundt om huset. Det er en firkantet sten, som ofte måler 14x21x6. De fås dog også i halve størrelse, som kantsten og i andre tykkelser. De fås med andre ord i mange forskellige modeller, hvor den mest almindelige dog er 14x21x6 modellen. Yderligere kan du få herregårdssten med forskellige kanter. Her i blandt både lige kant, trykket og slået. Hvilken af disse du skal vælge, kommer an på hvad du syntes er flottest, da det i høj grad er en smagssag.

 

Havefliser

Havefliser er en større betonsten som også kan bruges til belægning. En af de mest anvendte modeller måler 30×30, og kan fås i tykkelsen 6 cm, 8 cm med flere. Havefliser bliver ofte brugt i kombination med andre belægningssten. Det kan være herregårdssten, men også sten som ikke nødvendigvis er lavet af beton. Det kan f.eks. være chaussesten, som er en utrolig flot granitsten. Den vil du ofte se i kombination med havefliserne.

 

Hollændersten

Hollændersten er endnu en fin betonsten som er populær som belægning. De har ofte en dobbelt så lang længde, som de har bredde. Det er dog ikke altid tilfældet, da de både fås i korte og lange modeller. Hollændersten er endnu en af de sten, som du ofte vil se i kombination med havefliser. Enten som kant, eller som et bestemt mønster.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *