MAL VINDUER & VINDUESKARME INDENDØRS

MAL VINDUER & VINDUESKARME INDENDØRS

Trænger dine vinduer og vindueskarme til at blive frisket op? Der er ikke noget som kan lysne et rum som nymalede vinduer og vindueskarme, og sammen betyder flotte vindueskarme og vinduer rigtig meget for din boligs helhedsindtryk. Måske overvejer du at male dit vindue og -karm i en mørk farve, så det går i ét med væggen, eller måske tone-i-tone? Hos Gebenna forhandler vi træmaling som kan tones i hele regnbuens farver!

MALING AF VINDUER OG VINDUESKARME INDENDØRS

Når du skal male dine vinduer og indvendige vindueskarme, skal du anvende en god og robust træmaling. De fleste vælger at gå klassisk med en brækket hvis nuance, den mest almindelige er farverne RAL9010 eller NCS S 0-500-N – dette er farvekoderne på de fleste producenters fabriksproducerede produkter. Måske er du ikke til det klassiske valg? Det er de seneste år blevet meget moderne at male vinduesrammer og vindueskarme i samme nuance som væggen, eller at male det tone-i-tone. Jo lysere du maler omkring dit vindue, des mere lys vil du lukke ind i rummet, hvorimod mørke farver vil lukke lyset ude og skabe en mere hulelignende stemning. 

VÆLG DEN RETTE MALING TIL DINE INDENDØRS VINDUER

Når du skal male dine vinduer indendørs, er det ikke helt ligegyldigt hvilken type maling du vælger. Vinduesmaling giver en hård og slidstærk overflade, som er yderst robust og vaskbar. De fleste vinduesmalinger har en hurtigere tørretid, så du kan færdiggøre dit projekt og lukke vinduet til inden du går i seng, uden at frygte om du kan åbne det igen når du vågner.

KØB VINDUESMALING TIL INDENDØRS BRUG

Når du skal male dine vinduer indendørs er det vigtigt atr du anvender en hurtigtørrende maling, så du kan færdiggøre dit projekt samme dag som du påbegynder det. Er vinduesmalingen ikke hurtigtørrende, kan du ikke lukke dit vindue i løbet af natten. Det er også vigtigt at du anvender en vinduesmaling som flyder flot sammen og ikke efterlader penselspor.

SÅDAN MALER DU DINE VINDUESKARME

  1.  Start med at afdække alt det du ikke skal male, herunder gulv og vindue, så de ikke udsættes for farvestænk.
  2.  Slib overfladen let med sandpapir, og vask grundigt med grundrens. Overfladen skal være helt ren og tør når du maler
  3. Er vindueskarmen ubehandlet, skal du male med en spærregrunder. Denne forhindrer knastgennemslag og sikrer dig en smuk finish.
  4. Mal vindueskarmen med en malerrulle og anvend en pensel i hjørnerne. Mal gerne din vindueskarm ad to omgange.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *