KORT FORTALT OM DIGITAL ASSET MANAGEMENT

Digital asset management lyder ekstremt kompliceret. For at få det til at lyde mere simpelt, kan man som en start kalde det DAM. DAM er forkortelsen af digital asset management. DAM indeholder mange ting og kan virke overvældende at sætte sig ind i og forstå hvad det egentlig er.

I denne artikel vil du læse om digital asset management, få det forklaret på en mere simpel måde for at få et generelt, overflødigt og overblik over hvad DAM egentlig er for noget. Via en god forståelse af starten af det hele, vil du nemmere kunne sætte dig dybere ind i hvad det egentlig er og hvad det kan bruges til. Derudover hvad man bruger det til lige nu i erhvervslivet.

Hvad er digital asset management?

DAM er som det ligger i navnet på det en digital tjeneste. Encode resources benytter sig af DAM og hjælper andre med det. DAM understøtter stort set alt inden for det digitale. Det vil sige at det understøtter søgninger, redigeringer, lagring og meget andet af hvad der foregår digitalt.

DAM har speciale indenfor multimedie ressourcer. Dette betyder at DAM har speciale indenfor noget som billeder og videoer. Dette indeholder dog også lyd. Digital asset management oversat til dansk er digitale arkiv håndteringssystemer. Oversættelsen i sig sig hjælper på forståelsen af hvad det egentlig er.

Hvad bruges digital asset management til?

Som sagt betyder digital asset management digitale arkiv håndteringer, hvilket egentlig “bare” vil sige, at DAM er en form for digital tjeneste der håndtere og tager sig af alle former for filer og arkiver. Alt dette foregår digitalt og sikkert. På den måde sikrer du dig, at der bliver passet på dine digitale arkiver og at de er samlet et sted på en organiseret måde.

Ved at benytte sig af digital asset management har du som sagt alle dine digitale filer, arkiver, søgninger, redigeringer og meget andet samlet på et sted. Dette kan virke kompliceret, men igen, det er samlet på en yderst organiseret måde der gør det langt nemmere og mere overskueligt samt sikkert.

Hvem benytter sig af digital asset management?

Der er mange der benytter sig af DAM. Brugerne af digital asset management består dog mest af virksomheder og/eller virksomhedsejere der har mange digitale arkiver at skulle holde styr på. Det kan også være en nyhedsportal som onlinemagasinet.dk. Under digitale arkiver, hører billeder, videoer og lydfiler som sagt ind under. Dette gør at alle ting er samlet på et sted, på en organiseret måde og virksomheden/virksomhedsejeren har af den grund et bedre overblik over rigtig mange digitale arkiver.

Dette simplificerer i den grad hverdagen for brugeren af digital asset management. Det gør det fordi det som sagt giver tryghed ved det sikre i dag samt nemmere og mere overskueligt på grund af det praktiske i dag. Altså, det hele samlet på et sted. Digital asset management  er som sagt blandt andet et lagringssystem, hvilket betyder at du kan have mange ting liggende inde på det og på den måde “spare plads”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *