Hold dine tæpper rene

Hvis du har tæpper i dit hjem, er det vigtigt, at du sørger for at holde dem rene længst muligt. Det giver måske sig selv, og du gør sikkert alt, hvad du kan, for netop at holde dem rene. Men de kan hurtigt blive beskidte – også mere end hvad du kan se med det blotte øje.

Du kan læse mere herunder om, hvordan du kan holde dine tæpper rene, og hvad du kan gøre, hvis de er blevet beskidte og trænger til den helt store tur.

Gå ikke på dem med sko på

Først og fremmest skal du aldrig gå på dine tæpper med sko på. Hver gang du går rundt indendørs med dine sko, slæber du alt muligt rundt i hjemmet. Jord, skidt, snavs, støv, grus, sten og alt muligt andet.

Når du går på et tæppe med sko på, vil tæppet hurtigt fange mange af disse ting, hvilket resulterer i, at det bliver hurtigt beskidt. Især støv kan være svært at få ud af et tæppe, og det kræver derfor grundig rengøring. Men tæppet vil også hurtigt komme til at se slidt ud, og det er ærgerligt, hvis det ellers fremstår pænt og nyt.

Hvis du spilder noget, skal du samle det op med det samme

Det kan ske, at du spilder noget i tæppet. Om det er en bolle, der krummer, eller andet, skal du hurtigst muligt samle det op igen. Både for at det ikke efter farver eller pletter, men også så du ved, hvor det er, så du kan få det ud af tæppet igen.

Hvis først skaden er sket, og der er kommet en plet, er det naturligvis ærgerligt, men her er der heldigvis også hjælp at hente, hvilket du kan læse mere om herunder.

Støvsug dem regelmæssigt

Det er en god idé regelmæssigt at løbe over dit gulvtæppe med støvsugeren. Hellere en gang for meget end en gang for lidt. På den måde sikrer du, at du tager alle de mest overfladiske ting, og at der ikke kommer til at lægge sig skidt og snavs over flere dage, du træder dybere ned i gulvtæppet, når du går på det.

Få dem renset hos en tæpperenser

Sultan Tæpperens er stedet at gå hen, hvis du vil have en effektiv omgang rens af dine tæpper. De har de nødvendige redskaber, der sikrer, at dine tæpper får en grundig omgang rengøring. Det er smart, da redskaberne i sig selv koster en del, og dem behøver du derfor ikke at investere i.

Men tæppevask er altså ganske enkelt nødvendigt af og til. Du kan sætte dig for, at dine tæpper skal vaskes en gang hvert halve år. På den tid når der helt naturligt at samle sig en masse snavs, og derfor skal de vaskes af og til. Lidt ligesom du vasker dit tøj.

Du vil også kunne se en klar forskel på dine tæpper fra før, de bliver vasket, og efter, de har fået en omgang vask. De vil fremstå langt pænere og mere klare i farverne, og så kan du ellers bare nyde den rene følelse under fødderne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *