Hører du underlige lyde på loftet?

Skurrende og skrabende lyde på loftet er ikke normalt, og det er ofte tegn på besøg fra diverse skadedyr. Det kan være alt fra rotter og mus til flagermus. Loftrum er nemlig helt ideelle miljøer for disse gnavere, og de kan forvolde betydelig skade på dit hus og alt, hvad du opbevarer på loftet. De udgør også en kæmpe brandfare, da mange af disse skadedyr godt kan lide at gnave i elektriske ledninger. Hvis du hører underlige og forstyrrende lyde på loftet, bør du derfor reagere med det samme, især fordi reder og ekskrementer fra disse skadedyr er ynglesteder for insekter, som kan bringe sygdomme ind i dit hjem.

Du bør derfor på begynde inspektionen af dit loft med det samme – og her vil et typisk tegn på skadedyr ofte være ekskrementer. Hvis du finder ekskrementer, kan du ofte identificere, hvilke skadedyr, der er tale om:

  • Brun rotte: 1½-2 cm lande, tenformet med afrundede ender.
  • Mus: ½ cm lange, tynde, tenformet med tilspidsede ender.
  • Mår: 8-10 cm lange, 1-2 cm brede, snoet i enderne, fyldt med fjer, hår og knoglerester.
  • Flagermus: 4-8 cm lange, mørkebrune/sorte, bliver til fint pulver, når de knuses.

Når du først har identificeret skadedyret, er det bare med at gå i gang med bekæmpelse med det samme. Problematikken er dog her, at flagermusen er fredet i Danmark. Du må derfor ikke dræbe eller prøve at flytte flagermusen – og det kan derfor være meget svært, nærmest umuligt, at slippe af med flagermus i dag.

Der er dog én løsning, der virker mod dyr på loftet, uanset om du har besøg af rotter, mus, mår eller flagermus – og den er faktisk både nem og billig. Den hedder Gnaversirenen, og den udsender en højfrekvent lyd, som stresser skadedyrene og sender dem på flugt langt væk fra din bolig. Og hvis du lader den stå tændt efter problemet er løst, sikrer du dig også for nye besøgende. Nemmere bliver skadedyrsbekæmpelse simpelthen ikke i dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *