Vælg det rigtige gulv til din bolig

Et gulv kan gøre meget for et rum, men det er ikke en nem beslutning. Gulvet skal nemlig passe til rummet og dets funktioner. Vi kommer derfor her med vores bedste tips til, hvordan du finder det rette gulv til alle rum i din bolig.

Entréen

Entréen er (og bør også være) det eneste rum i huset, hvor vi har sko på – og det betyder, at gulvet skal være slidstærkt, især når der slæbes sand og grus med under skosålerne. Det er også en god idé med et rengøringsvenligt gulv, da du jo ofte kommer ind med beskidte og våde sko, når det har regnet eller sneet – og når du så er tvunget til at vaske gulv næsten hver dag, kan du lige så godt gøre det så nemt som muligt for dig selv.

Dagligstuen

Dagligstuen udsættes for en del slitage, da det er et rum, der bliver brugt af hele familien. Det skal derfor kunne holde til lidt af hvert og ikke blive slidt op for hurtigt. Netop fordi rummet bruges af mange er rummets akustik meget vigtig. Det kan af denne grund være en god idé at vælge et gulv med lyddæmpende egenskaber.

Køkkenet

Køkkenet er også et rum med en del trafik, og det er også et rum, hvor gulvet kan være meget udsat, bl.a. i form af gryder og andet køkkengrej, der kan ryge på gulvet og lave mærker. Det er derfor en god idé at vælge et slidstærkt gulv, som kan holde til at du tager ting ned på det. Det er også i køkkenet, man kan spilde med diverse fødevarer, f.eks. tomatsauce eller rødvin, som kan give pletter på gulvet. Det er derfor at foretrække et gulv, der er både rengøringsvenligt og modstandsdygtig over for pletter.

Soveværelset

Soveværelset er stedet, hvor vi slapper af og får vores skønhedssøvn, og det kan derfor være en god idé at vælge et støjdæmpende gulv, så vi ikke forstyrrer hinanden, når den ene f.eks. går på toilettet om natten. Derudover er det også en god idé at vælge et beroligende mønster i neutrale farver til gulvet for at skabe et roligt og afslappende miljø.

Badeværelset

På badeværelset skal gulvet leve op til store krav. En af de krav er vandtæthed. I badeværelset bliver gulvet nemlig vådt, også uden for brusekabinen, og gulvet skal derfor kunne tåle vand. Gulvet skal dog også være nemt at holde ren. Det skal være nemt og enkelt at gøre rent for at sikre et hygiejnisk og praktisk miljø, som alle kan være i.

Der findes nogle gulvtyper, der egner sig bedst til nogle rum frem for andre, men hvis du gerne vil have én gulvtype, der passer til alle rum, så anbefaler vi et polyurethan gulv. Det har en rengøringsvenlig overflade, en høj belastningsevne og samtidig lyddæmpende. Det er også resistent over for de gængse kemikalier og slidpåvirkninger – og kan fås i mange forskellige farer og mønstre. Vil du have et nyt polyurethan gulv? Kontakt Epoxy Design & Industri og få et godt tilbud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *