Bæredygtigt byggeri

Da vi i 2010 besluttede os for at gå nye veje og begive os ud i bæredygtigt byggeri, var det vigtigt for os, at vi startede med Hald & Halberg A/S. For hvordan kan man sælge idéen om CO2 neutralitet og bæredygtige renoveringer og byggerier, hvis vi ikke selv repræsenterer dét, vi tror på?

Derfor har vi brugt det seneste år på at gøre vores hovedkvarter på Roskildevej 396 100 % CO2 neutralt. Gennem implementering af en række bæredygtige tiltag, er vi på kun et år er gået fra energiklasse D til energiklasse A.

Vi har:

– monteret 40m2 solceller på den sydvendte flade af taget
– opsat en specialimporteret Windpro vindmølle
– opsat en sol tracker, der følger solen dagen igennem
– installeret en luft til vand varmepumpe
– omdannet vandforsyningen til toiletskyl, så der nu kun skylles
   med opsamlet regnvand.
– monteret bevægelsesfølere på lys, opsat sparepærer på hele ejendommen,
   installeret natsænkning samt isoleret varmerør i fyrrum.

 Vi har Teknologisk Institut som nærmeste nabo, og har med dem indgået et samarbejde om vidensdeling, der skal være med til at sikre, at data fra vores hovedkvarter indsamles og sendes til Teknologisk Institut, der kan bruge det i deres forskning på området.

Selvom alle disse forandringer til CO2-neutral virksomhed har været en betydelig investering, så vil vi allerede på kort sigt have sparet mange ressourcer – både økonomisk og miljømæssigt.

Det er disse erfaringer, vi tager med i vores daglige arbejde, når vi rådgiver eksisterende og nye kunder. Det er nemlig vigtigt for Hald & Halberg A/S, at vores kunder til enhver tid får tilbudt den bedste løsningsmodel til den bedste pris på lige netop deres projekt.